Design for Communication: Post-Occupancy Evaluation of Classroom Spaces.

Web Abstract: 
Examines faculty and student satisfaction with classrooms in an unnamed university facility in the midwest. The two-story, 95,000 square foot building was dedicated for use by the entire campus with no college or department given permanent classroom space. The facility's classrooms were designed to incorporate state-of-the-art communications technology including television monitors, DVD and video cassette recorders, overhead projectors and slide projectors, video presenters, and hook-ups for computers and CD, tape and other audio equipment. A post-occupancy evaluation (POE) survey of 125 faculty and 5,048 students using the facility indicated that the majority of faculty and students were satisfied with it. However, problems were cited including: difficulty in using equipment, uncomfortable room temperatures and seating, and a sterile environment.
Author: 
Potthoff, Joy
Journal: 
Open House International
Publication Date: 
02/28/2009
Page Numbers: 
26-34
Resource List Category: 
References to Journal Articles